Nyproduktion för en skönare vardag

DE VACKRA OMGIVNINGARNA där Ulvsundasjön möter Karlbergskanalen i kombination med närheten till city har gjort Västra Kungsholmen till ett av Stockholms mest attraktiva bostadsområden. Utvecklingen från öde industriområde till sprudlande kvartersstad har gått snabbt. Hornsbergs populära strandpromenad, nya namnkunniga restauranger, nyöppnade förskolor och bakgatornas musikstudior ger området dess alldeles egna särart.

HÄR, PÅ NORDENFLYCHTSVÄGEN 62 OCH 64, ett stenkast från både vatten, grönska och tunnelbana skapar Tobin Properties nyproduktionen Etaget – ett nytt modernt bostadshus med hundratalet arkitektritade lägenheter i olika nivåer. Namnet Etaget är inspirerat av husets terrasseringar, där enplansvåningar staplats på varandra för ett effektfullt arkitektoniskt uttryck.

UTVECKLINGEN AV ETAGET sker i samarbete med några av landets främsta arkitekter. Byggnaden är ritad av Kjellander + Sjöberg som hämtat inspiration från New Museum i New York, interiören av Koncept Stockholm som även ritat bland annat B.A.R., Story Hotel och MOOD-gallerian och gårdar och takterrasser av landskapsarkitekten Urbio.

BOSTÄDERNA ÄR OMSORGSFULLT DESIGNADE för en enklare och skönare vardag. Lägenheternas interiör går i naturliga färgskalor med emfas på jordnära material och industriella referenser. Hållbarhet har varit ett ledord i skapandeprocessen, med exteriörer i tegel, brons- och guldfärgad plåt som bara blir vackrare med åren. Högst upp på huset, med utsikt över takåsar och vatten, ligger gemensamma lummiga takterrasser med utekök, grill och rymliga ytor för odling, lek och fest. I entréplanet finns deli och blomsterbutik.

 

Text från Etaget.se – läs mer här

Taggad med: